Verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Wij zijn er om u te adviseren wat deze verzekeringen precies inhouden en welke verzekeringen in uw persoonlijke situatie van toepassing kunnen zijn.

Schade verzekeringen

Schade verzekeringen zijn er in vele soorten en maten, voor zowel de particuliere relatie als ook voor de zakelijke relatie.

Schadeverzekeringen, het woord zegt het al, dekken normaliter alleen de zuivere schade die iemand heeft. Het kan hier gaan om materiële schade, denk hierbij aan je auto, inboedel, woonhuis, vakantiespullen maar ook bijvoorbeeld ziektekosten, uitkering bij arbeidsongeschiktheid of bedrijfsstilstand. Ook kan het gaan om immateriële schade oftewel smartengeld.

Het is dus niet de bedoeling om er hier “beter” van te worden. De schade wordt niet altijd vergoed in geld. Het is ook mogelijk dat de schade in nature wordt vergoed. Dit betekend dan dat de verzekeringsmaatschappij een bedrijf inschakelt om de schade bij de verzekerde te herstellen.

Levens verzekeringen

De basis van een levensverzekering is het leven van een persoon. We weten allemaal dat ons leven eindig is. Alleen het moment van overlijden ligt niet vast en dat is maar goed ook.

Sommige soorten levensverzekeringen keren uit op het moment van overlijden (bijvoorbeeld een overlijdens risico verzekering of uitvaart verzekering).

Anderen verzekeringen keren weer uit op het moment dat de verzekerde in leven is (bijvoorbeeld aanvulling op pensioen of een bedrag ter aflossing van de hypotheek). Ook een verzekering die beide risico’s afdekt ( een zogenaamde “gemende verzekering”) behoord tot de mogelijkheden.

Vraag mij gerust om advies welk soort verzekering in uw situatie van toepassing kan zijn.

 

Elk jaar stapt een gedeelte van de mensen over en kiezen een andere zorgverzekeraar. 

Het aanbod lijkt heel groot maar op de achtergrond zijn het vaak dezelfde concerns die de zorg en premie bepalen. 

Voor de aanvullende verzekeringen wordt het vaak nog lastiger. Wat ga ik nodig hebben en wat niet. Maak voor jezelf een lijst met zorg waarvan je (bijna) zeker weet of verwacht dat je die nodig hebt, kijk naar de tarieven die deze zorg kost en bepaal of verzekeren verstandig is of niet. Soms is het beter om geen of lagere aanvullende verzekering af te sluiten omdat je van bepaalde zorg toch (bijna) geen gebruik maakt. 

Dit geldt ook voor de tandverzekeringen. 

Natuurlijk blijft het een inschatting en alleen jij kunt die maken. Als je de inschattingen weet kan ik je wel op weg helpen maar uiteindelijk is het ook voor mij natuurlijk nog lastiger om in te schatten welke zorg je nodig gaat hebben en welke verzekering daarbij past. 

Als je zelf een financiële buffer hebt om ongeplande zorg zelf te bekostigen maakt dit de keuze wel gemakkelijker. 

verzekeringen vergelijken kan hier. In een nieuw venster wordt een zorgvergelijker geopend die je op weg kan helpen en waar je tevens jou zorgverzekering kunt afsluiten. 

   
© Krebbers Advies